Huis
Tuin
Video

Zo was je je spijkerbroeken zonder ze te beschadigen

Als je je spijkerbroek verkeerd wast merk je al snel dat de kleur vervaagt en de elasticiteit vermindert. Als je 'm goed wast kun je dat gelukkig voorkomen.

Spijkerbroeken kunnen eigenlijk he-le-maal niet goed tegen de wasmachine, en nog minder goed tegen de droger. Toch is je broek eens in de zoveel tijd echt eens toe aan een wasbeurt. Je kunt in dit artikel lezen hoe vaak dat ongeveer is.

De wasbeurt

Was je spijkerbroek dus alleen als het echt nodig is. Laat hem tussendoor buiten luchten en heb je een vlekje? Die kun je ook even weghalen met een zachte borstel of een doekje! Is het wel tijd voor een wasbeurt? Lees deze punten dan even goed door:

  • Let erop dat je, net als bij je shirts, je broeken ook op kleur sorteert. Dus lichte broeken bij de lichte was en zwarte broeken bij zwarte broeken.
  • Doe voordat je ze in de wasmachine doet binnenstebuiten en check of alle ritsen en knopen dicht zitten. Dit voorkomt dat de kleur vervaagt en de broeken beschadigen door de ritsen en knopen.
  • Zet de wasmachine niet warmer dan 30ºC en gebruik (vloeibare) wasmiddel voor de fijne was. Doe er ook een beetje wasverzachter bij, dit behoudt de elasticiteit van de broek.
  • Doe je broeken daarna nooit in de droger. Dit is erg slecht voor de vezels in de spijkerbroek. Gebruik in plaats daarvan een droogrek. Hang hem op aan de broekrand of leg de broek dan horizontaal over de breedte van het rek in plaats van hangend. Zo voorkom je dat er afdrukken in de pijpen komen en dit is ook weer beter voor de vezels in de broek.
  • Zorg ook voor zo min mogelijk zonlicht op de broek. Zonlicht kan er namelijk voor zorgen dat de kleur vervaagt.

Besparen

Vind je wassen zo duur? Op deze manier kun je geld besparen op je wasmachine.

Fotocredits
Headerfoto: Ricardo Gomez Angel

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 4037

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven