Huis
Tuin
Video

Zo kom je van statische schokken af

Heb je ook continu last van statische schokken in de winter? Je bent niet de enige. Het kan heel vervelend zijn om telkens zo’n schok te krijgen. Gelukkig zijn er genoeg dingen die je kunt proberen om er vanaf te komen!

De één heeft er meer last van dan de ander: statische schokken. Wanneer je de deurklink vastpakt, iemand een hand geeft of uit de auto stapt. Je schrikt je elke keer weer rot! Gelukkig is dat met de volgende tips verleden tijd: 

De oplossing

Deze trucjes kunnen je helpen om van die vervelende schokjes af te komen. De één werkt waarschijnlijk wat beter dan de ander, maar ze zijn allemaal het proberen waard!

  • Stop een ijzeren veiligheidsspeld in de zak van je kleding. Hierdoor kan je ontladen en krijg je geen schok als je iemand aanraakt.
  • Bestuif je kleding en je haar met water. De moleculen in het water trekken aan de lading die de schok veroorzaakt. Je krijgt dan dus geen schok. 
  • Gebruik een hydraterende crème op je lichaam en gezicht. Zo is je huid minder droog en heb je minder snel last van de irritante schokjes. 
  • Draag schoenen met leren zolen. Schoenen met rubberen zolen kunnen juist schokjes veroorzaken.
  • Ga met een koolstofvezel borstel over je kleding. Zo borstel je alle deeltjes die je een schok kunnen geven van je kleding af.
  • Doe een propje aluminiumfolie bij de was in de droger. Hoe dat precies werkt lees je hier
  • We waarschuwden je eerder waarom je soms geen wasverzachter moet gebruiken. Maar het is niet alleen maar slecht. Wasverzachter heeft namelijk ook een anti-statische werking.
  • Probeer het wassen van je haar zo lang mogelijk uit te stellen. Zo maakt je hoofdhuid meer oliën aan wat weer helpt tegen statisch haar.
  • Ga eens even naast een plant staan en raak 'm licht aan. Deze kunnen je ontladen waardoor je geen last zal krijgen van die vervelende schok.

Heb je eerder last van koude sokken dan schokken?

Dan moet je goed opletten welke sokken je draagt!

Fotocredits
Headerfoto: Ken Bosma - Wikipedia

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 4028

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven