Huis
Tuin
Video

Door deze 4 producten te eten gaat je huid weer stralen

Soms kan je huid wel een oppepper gebruiken. Hoe? Door de volgende voedingsproducten te eten. Want die kunnen al een hoop goeds doen voor je huid. Met de juiste voedingsstoffen straalt jouw huid weer binnen no-time.

1. Blauwe bessen

Blauwe bessen zitten bomvol vitamine A, B3, B5, C en E. Hierdoor is de bes een bom van antioxidanten. Dit helpt tegen rode vlekjes én tegen het verouderen van de huid. Bramen en frambozen zijn trouwens ook goede bronnen van antioxidanten!

2. Groene bladgroenten

'Groenvoer' is echt niet alleen voor konijnen, groene bladgroenten, zoals rucola, spinazie, romaine sla en waterkers bevatten een hoop vitamine A. Deze vitamine zorgt voor een balans van de olieproductie in je lichaam én vermindert het verouderen van de huid.

3. Noten

Walnoten, amandelen, hazelnoten, pistachenoten en paranoten zijn rijk aan Omega-3. En Omega-3 is juist hetgeen wat zorgt voor een gladde, egale huid én een gezonde kleur op je wangen. Goed excuus voor een handje noten als snack!

4. Oranje groenten en fruit

Het hoeft geen Koningsdag te zijn om te genieten van alle oranje lekkernij. We hebben het nu dan niet over de oranje tompoucen, helaas. Die zijn namelijk niet zo goed voor je huid. Oranje groente en fruit daarentegen wel! Een wortel, of een sinaasappel doen wonderen voor je huid. Oranje groenten bevatten vitamine A en zijn erg goed voor je huid, daarnaast zijn ze ook erg goed voor je ogen! Oranje fruit, zoals mandarijnen, maar ook andere citrusvruchten, hebben een andere, positieve werking op de huid. Deze zorgen er namelijk voor dat het collageen stabiliseert. Zo blijft het bindweefsel bij elkaar, waardoor je minder snel rimpels krijgt.

Weerstand verhogen

Word je snel ziek, omdat je een lage weerstand hebt? De oplossing zit 'm vaak in je voeding! Lees hier wat je moet eten om je weerstand te verhogen.

Fotocredits
Headerfoto: Edgar Castrejon - Unsplash

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 4164

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven