Huis
Tuin
Video

Zo maak je je strijkijzer makkelijk schoon

We denken er niet zo vaak over na, maar je strijkijzer heeft ook regelmatig een schoonmaakbeurt nodig. Zo kan de onderkant vies worden door het te heet strijken op synthetische stoffen of door het gebruik van kalkhoudend water.

Om je strijkijzer weer als nieuw te laten lijken, zijn er een aantal manieren om hem schoon te maken. Deze tips krijgen zelfs de hardnekkige, plakkerige vlekken weg.

Kaarsvet

Een manier om de onderkant van je strijkijzer te reinigen, is met wit kaarsvet. Hiervoor verwarm je je strijkijzer en vervolgens wrijf je het kaarsvet over de zool. Kijk wel uit voor je handen en gebruik desnoods een ovenhandschoen. Het kaarsvet zal aan de viezigheid kleven. Daarna kun je het kaarsvet met het vuil op een stukje keukenpapier afvegen.

Keukenzout

Je kunt viezigheid ook van je strijkijzer afkrijgen met keukenzout. Leg een oude theedoek op je strijkplank en bestrooi deze met keukenzout. Vervolgens schuur je met het warme strijkijzer de viezigheid eraf.

strijkijzer

Aluminiumfolie en nagellakremover

Is de onderkant van je strijkijzer kleverig door de opdruk van een t-shirt? Dan is aluminiumfolie je beste vriend. Strijk met het warme ijzer over de folie, hierdoor komt het meeste vuil ervan af. De rest kun je, als hij is afgekoeld, verwijderen met wat nagellakremover.

Toch niet zo’n zin om te strijken? Met deze tips hoef je dat nooit meer te doen.

Fotocredits
Foto's: Filip Mroz - Unsplash

Tekst
Julia van Rijn

Bron: De Huishoudcoach

ID: 4327

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven