Huis
Tuin
Video

Heeft het gesneeuwd? Dan is dit het perfecte moment om je vloerkleed buiten te leggen!

Heeft het gesneeuwd? Tijd om je vloerkleed buiten te leggen! Het klinkt misschien gek, maar het blijkt een supertip te zijn!

Wanneer het sneeuwt hebben we vooral heel erg veel zin in sneeuwwandelingen en niet per se in schoonmaken. Toch is dit wel het juiste moment om je vloerkleed schoon te maken. Maar gelukkig hoef je daar zelf vrij weinig voor te doen en doet de sneeuw het meeste werk.

Zo maak je je vloerkleed schoon in de sneeuw

Je kunt je vloerkleed natuurlijk sowieso schoon houden door ‘m regelmatig goed te stofzuigen en buiten uit te kloppen met een mattenklopper. Maar wanneer het heeft gesneeuwd is het pas écht het juiste moment om je vloerkleed schoon te maken. Of beter gezegd: om je vloerkleed schoon te laten maken. Door de sneeuw om precies te zijn!

Leg het vloerkleed met de goede kant op de sneeuw, klop er zachtjes op en laat het kleed vervolgens goed drogen. Door de sneeuw worden de kleuren van het tapijt een stuk mooier en wordt het vuil gemakkelijk verwijderd.

Let wel op: doe dit alleen als het ‘droog’ en poederachtig sneeuw is, en niet te nat.

Leren van de beren

Deze handige truc hebben we overigens afgekeken van beren. Na hun winterslaap rollen beren namelijk in de sneeuw om al het vuil uit hun vacht te krijgen, met als resultaat een prachtig mooie glanzende vacht! Zo leren we toch nog wat van de beren!

Vond je dit interessant? Lees dan ook:

Fotocredits
Headerfoto: Pexels

Tekst
Marjolein Sintenie

ID: 3779

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven