Huis
Tuin
Video

Zo maak je het beeldscherm van je telefoon goed schoon

Je mobiele telefoon gebruik je iedere dag en neem je overal mee naar toe. Logisch dat het scherm vol zit met bacteriën. Ook zie je altijd wel vette vingervlekken op het schermpje. Het is dus noodzaak om deze af en toe schoon te maken.

Volgens gezondheidsnet bevat je mobiele telefoon ruim 25.000 bacteriën per vierkante centimeter. Dit komt vooral omdat hij vaak in contact komt met je mond. Goed schoonmaken dus! 

Hoe maak je je mobiele telefoon schoon?

Eerst moet je je telefoon uitzetten. Zo staat er geen stroom op en klik je niet per ongeluk op allerlei knoppen. Gebruik vervolgens een microvezeldoekje en wat gedestilleerd water om het scherm schoon te maken. Om vette vingerafdrukken te verwijderen kun je een stukje plakband gebruiken. Druk met het plakband goed op de vetvlek en haal hem er weer af.

Dit moet je NIET doen

Gebruik geen papier om je scherm te reinigen. Dit kan namelijk krassen op je scherm veroorzaken. Gebruik ook geen kraanwater want dit bevat ook veel bacteriën. Als laatste kun je ook beter geen zeep gebruiken want hier zitten ingrediënten in die je scherm kunnen aantasten.

Wil je je telefoon helemaal schoonhouden? Gebruik 'm dan vooral niet op deze plek!

Fotocredits
Headerfoto: Benjaminrobyn Jesperson - Unsplash 

Bron: Libelle

Julia van Rijn
ID: 7894

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven