Huis
Tuin
Video

Tent schoonmaken: zo doe je dat volgens de experts

Na een heerlijke kampeervakantie is het tijd om je tent weer mee naar huis te nemen. Maar niet voordat ‘ie weer schoon is natuurlijk. Gelukkig hoeft het schoonmaken helemaal niet zo moeilijk te zijn.

Grote vuil tent eraf

"Zit er vuil op je tent? Veeg het grootste vuil dan weg met een losse bezem. De rest zal vanzelf verbleken door de zon", vertelt een van de tentenexperts van De Wit Schijndel, een kampeerwinkel én specialist op het gebied van tenten. "Maar onthoud ook: je tent is een gebruiksproduct, waar je het beste zo min mogelijk aan kunt zitten. Ga zeker niet met schoonmaakmiddelen die je ook in huis gebruikt aan de slag bij je tent. Hierdoor gaat de impregnatie van je tent er namelijk af." Niet zo handig, aangezien deze beschermlaag er juist voor zorgt dat je droog blijft in je tent.

Hardnekkig vuil

Wil je je tent toch nog wat grondiger schoonmaken? Dit kun je volgens de tentenexpert van De Wit Schijndel het beste doen met lauwwarm water en een vochtige doek. Maak hiermee je tentstokken, én de binnen- en buitenkant van je tent schoon.

Wilma Groenendijk, verkoopmedewerker kampeer- en campingartikelen bij kampeerwinkel Vrijbuiter raadt in sommige gevallen wel speciale schoonmaakmiddelen aan. "Voor het grondig schoonmaken van je tent kun je ook gebruikmaken van speciale tentreiniger. Hiermee kun je zwarte strepen en ander vuil van je tent afhalen. Hars zou je helaas niet meer helemaal van je tent afkrijgen, maar het wordt wel minder zichtbaar met tentreiniger. Let wel even goed op van welk materiaal je tent is, hier zijn verschillende middelen voor." 

Impregneren

Heb je je tent intensief schoongemaakt, dan kun je ‘m volgens Wilma het beste weer opnieuw impregneren met een spray. Voor de zekerheid kun je ook nog gebruik maken van nadendichter, zodat de naden zeker niet gaan lekken. Zo is je tent weer langer beschermd. 

Fotocredits:

Headerfoto: Scott Goodwill - Unsplash

Julia Dilissen
ID: 9060

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven