Huis
Tuin
Video

Dit is dé tip om je vieze sneakers weer wit te krijgen

Zijn je sneakers -die ooit hagelwit waren- nu eerder grijs te noemen? Geen zorgen, je hoeft echt niet meteen nieuwe te kopen. Met dit trucje zijn ze in no-time weer hagelwit!

Lopen je sneakers nog perfect, maar zien ze eruit alsof je ze al tientallen jaren draagt? Wellicht helpt de volgende tip van twitteraar @sarahtraceyy je dan om ze er weer als nieuw uit te laten zien.

Sarah plaatste de volgende tweet met een voor- en-na-foto van haar vieze All Stars met het bijschrift ‘I am a miracle worker’. En een wonder, dat lijkt het zeker!

Hoe dan?!

Precies, dat vroegen wij ons ook af. Gelukkig legde ze het in een andere tweet nog even uit.

Allereerst spoelde ze de vieze schoenen af met water. Vervolgens mengde ze 1 deel baking soda met anderhalf deel wasmiddel, waarna ze de schoenen schoonschrobde met een tandenborstel en het goedje nog even in liet werken. Uiteindelijk spoelde ze de schoenen weer af, stopte ze de schoenen in de wasmachine*, besprenkelde ze de schoenen met talkpoeder en liet ze drogen.

*Maar let op: voor je je schoenen zomaar in de wasmachine gooit is het volgens Carolyn Forte -hoofd Cleaning Lab bij Good Housekeeping Institute- wellicht verstandiger het zekere voor het onzekere te nemen en ze op de hand te wassen, zodat je zeker weet dat je ze niet beschadigt. Lees hier waarom we het eigenlijk afraden je schoenen in de wasmachine te stoppen. 

En mochten je schoenen van leer of synthetisch materiaal zijn, dan raadt Carolyn Forte je ook aan ze op de hand te wassen met een milde zeep en de rubberen zolen schoon te maken met de zogenaamde wonderspons.

Maar hoe wit je schoenen ook zijn...

Het is écht heel vies om met je schoenen in huis te lopen!

Fotocredits
Headerfoto: Banter Snaps - Unsplash

Tekst
Marjolein Sintenie

Bron: Good Housekeeping

ID: 4218

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven