Huis
Tuin
Video

Tip uit de hotelwereld: zo krijg je kreukels uit bed zonder te strijken

Al is je slaapkamer nog zo netjes opgeruimd, die kreukels en vouwen in je bed laten het toch nog een tikkeltje rommelig ogen. Hoe je dat oplost zonder te strijken? Simpel! We geven je een tip uit de hotelwereld!

Het fijne aan hotelbedden is dat ze -als het goed is- altijd zo perfect zijn opgemaakt zónder kreukels! Dat willen we thuis natuurlijk ook! Maar… elke dag die slaapkreukels eruit strijken? Echt niet! 

Gelukkig hebben we wat inside information opgedaan van een Amerikaans kamermeisje die aan Good Housekeeping vertelde welke truc zij altijd gebruikt om zelfs de grootste kreukels uit een laken te krijgen. Inderdaad, zónder strijkijzer!

Plantenspuit doet wonderen
Een plantenspuit met water (ja, gewoon kraanwater). Meer heb je niet nodig volgens het kamermeisje! Hoe je te werk gaat? Simpel: spray wat water gelijkmatig over je opgemaakte bed, maar zorg er voor dat de zijkanten wel nog los liggen en dus nog niet ingestopt zijn.

Schud vervolgens de bovenkant van het laken los tot je ziet dat de kreukels minder worden. Trek daarna het dekbed glad en maak de dekens in de hoeken strak vast zodat het er weer helemaal glad uitziet.

Headerfoto: Getty Images
Tekst: Marjolein Sintenie

ID: 3006

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven