Huis
Tuin
Video

Met deze supertip droogt je was beter en sneller in de droger

Het gebeurt ons vaak genoeg: de wasdroger geeft aan klaar te zijn met drogen, maar waneer je het wasgoed eruit haalt is het nog ontzettend klam en verre van droog. Nog maar een keer draaien en afwachten? Met deze supertip hoeft dat niet!

De droger gooi je meestal vol met natte spullen, daar is de droger immers voor. Oké, oké als het koud is, gooien we ook graag ons huispak in de droger zodat die lekker warm wordt. Maar laten we dat maar een uitzondering noemen.

Droog in de droger

Wat geen uitzondering zou moeten zijn is het volgende. Gooi bij elke natte was een droge handdoek in de droger. Als je dit doet zal je zien dat de was een stuk eerder droog is én dat het wasgoed er ook écht droog uitkomt. Dat betekent dat we eerder onze schone kleding aankunnen, de droger minder lang hoeft te draaien én dat we weer wat kunnen besparen op onze energiekosten. Win-win-win! 

Magische oplossing

Deze truc is helemaal niet zo magisch als die lijkt, eigenlijk is het heel erg logisch. Handdoeken zijn nou eenmaal gemaakt om vocht op te nemen. Dus ook als je een droge handdoek in de droger doet neemt de handdoek vocht op. Daardoor hoeft de droger minder hard te werken en is de rest van jouw was eerder droog.

Zitten er altijd kreukels in je kleding en heb je een hekel aan strijken? Wij ook, daarom onderzochten we hier hoe je kreukvrij kunt wassen.

Fotocredits:
Headerfoto: Jon Tyson - Unsplash

Tekst:
Käthe van der Werf

ID: 3579

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven