Huis
Tuin
Video

Deze 3 tips maken het ontspullen van je huis veel makkelijker

Heb jij ook ontzettend veel pennen in huis en een kast vol met kopjes die bijna niet gebruikt worden? Wanneer je het huis gaat opruimen, is het soms best moeilijk om rommel weg te doen of weg te geven. Maar wat heb je aan spullen die je bijna niet of helemaal niet meer gebruikt? Daarom geven wij je wat tips zodat je je huis eens flink kan gaan 'ontspullen'.

Tip 1: Speel “The 30-Day Minimalism Game”

Wanneer je het niet ziet zitten om in één keer een grote opruimsessie te houden, kun je het ook verdelen over meerdere dagen. “The 30-Day Minimalism Game” is hier een leuk opstapje voor. Het is heel simpel: Kies een tegenstander met wie je het spel wilt spelen. Je begint allebei op dezelfde dag. De eerste dag doe je allebei één ding weg, de tweede dag twee en ga zo maar door. Hoe langer je het speelt, hoe moeilijker het wordt. Wie houdt het spel het langst vol? Als je allebei het 30 dagen volhoudt, heb je allebei gewonnen! Uiteraard kun je deze uitdaging ook gewoon alleen met jezelf aan gaan. 

Zamarra ruimt op #1: Zo maak je spullen weggooien makkelijker
Huishouden

Tip 2: Gooi het niet in de prullenbak!

Heb je wat spullen kunnen verzamelen die weg mogen? Gooi het niet in de prullenbak! Je kan er heel veel andere mensen mee blij maken of breng het gewoon naar de kringloop. Als het gaat om wat duurdere spullen, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om het op Marktplaats te zetten. Zo krijg je er ook nog wat voor terug!

Tip 3: Doe het direct weg

Ook deze tip is heel belangrijk voor het ontspullen van je huis. Als je de opgeruimde spullen namelijk nog een poosje laat liggen, blijft het niet alleen in de weg liggen, maar het gaat vaak ook zo weer terug de kast in. Dus als je de spullen apart hebt gelegd die weg mogen, doe dit dan ook direct! Breng het gelijk naar de kringloop, geef het direct weg of zet het op Marktplaats. Zou houd je je huis netjes en heb je ook geen spullen meer liggen die je eigenlijk helemaal niet meer gebruikt. 

En bedenk, het is niet zonde dat je het weg doet, het is juist zonde dat je het hebt gekocht en vervolgens niet gebruikt! Dus denk in vervolg goed na of je de producten die je koopt echt nodig hebt of niet. Vind je dat lastig? Stel jezelf dan voortaan deze vragen af. 

Fotocredits

Headerfoto: Unsplash - Jazmin Quaynor

Alieke van Rijn
ID: 9510

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven