Huis
Tuin
Video

3 tips voor het schoonmaken van je glazen douchedeur

Niets zo fijn als een stralende, glazen douchedeur na het poetsen van je badkamer. Helaas is de realiteit vaak kalkvlekken die maar niet weggaan terwijl je er al tien keer overheen hebt gepoetst. Maar gelukkig kan je glazen douchedeur wel stralen met onze 3 supertips.

1. Voorkomen en bijhouden

Na het douchen gaan de douchewanden beslaan. Dit is het moment om even met een douchewisser over de wanden heen te gaan. Leg standaard een wisser in je douche zodat je het niet vergeet. Het kost weinig tijd en scheelt je uiteindelijk heel veel poetswerk. Extra voordeel: heb je meteen een workout gedaan in de douche. Supergezond!

2. Gebruik azijn

Na het fanatiek gebruiken van een douchewisser nog steeds een vieze douchedeur? Gebruik dan azijn. Azijn ontkalkt en is daarom ideaal voor je douchedeur vol kalkvlekken. Heb je nog een plantenspuit in huis? Giet hier dan wat azijn in zodat je het makkelijk op de douchedeuren kunt sprayen. Laat het even inwerken en spoel het er daarna weer af met de douchekop. Azijn staat nu niet echt bekend om haar aantrekkelijke geur, dus zet tijdens het poetsen wel even alles open. 

3. Ga voor een droogtrommeldoekje

Misschien heb je ze wel gewoon in huis liggen: droogtrommeldoekjes. Ze zijn super multifunctioneel en je kunt er veel meer mee schoonmaken dan alleen de droogtrommel. Zo ook je douchedeuren! De doekjes absorberen de zeepresten en daardoor kun je zonder heel hard te moeten schrobben je deuren weer als nieuw maken.  

Fotocredits
Headerfoto: GettyImages

Tekst
Julia Dilissen

ID: 3440

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven