Huis
Tuin
Video

4 tips tegen een stinkende prullenbak

Een stinkende prullenbak, je kent het wel! Niet zo gek dat hij gaat stinken als je er van alles in gooit toch? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet om een stinkende prullenbak tegen te gaan, ready, set? Go!

Scheiden maar

Het scheiden van afval is superbelangrijk, het is goed voor het milieu én het zorgt ook nog eens voor een frissere prullenbak. Het scheiden van groenten en fruit scheelt al een hele hoop, dit afval bederft over het algemeen snel en krijgt daardoor een vies luchtje.

Soda it is!

Baking soda om nare geurtjes tegen te gaan? Jazeker! Strooi voortaan na het legen van je prullenbak een beetje baksoda op de bodem van je vuilniszak. Door dit te doen zorg je ervoor dat de soda de vieze geurtjes kan absorberen, handig! 

Overigens is baking soda sowieso een wondermiddel, want je kunt er nog veel meer dingen mee schoonmaken! 

Bleekwater

Het is belangrijk je prullenbak af en toe een goede schoonmaakbeurt te geven, dit werkt preventief tegen stank. De beste manier om dit te doen is met een scheutje bleekwater. Dit werkt ontsmettend en heeft een sterke, overheersende geur. Wees wel voorzichtig met het gebruik van bleekwater, zorg ervoor dat je oude kleren aanhebt en de ruimte goed ventileert.

Kattenbakvulling in de vuilnisbak?

Om vieze geurtjes tegen te gaan kun je ook wat (schone) kattenbakvulling onderin de vuilniszak strooien. Deze korrels zijn namelijk speciaal ontwikkeld om geuren en vocht te absorberen, zo verspreidt de vieze geur zich minder snel.  

Lees ook:

Fotocredits
Headerfoto: Jilbert Ebrahimi - Unsplash

Tekst
Lobke Taal

ID: 3764

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven