Huis
Tuin
Video

5 tips tegen koude voeten

We kennen het allemaal, zeker in de winter: koude voeten. Met onze dikste sokken en mooiste laarsjes blijven ze soms nóg koud. Wij zijn opzoek gegaan naar een oplossing en hebben 5 tips gevonden tegen koude voeten.

1. Zorg voor voldoende beweging

Het probleem van koude voeten ligt bij de bloedsomloop. Bloed geeft warmte af aan ledematen en als de bloedsomloop bij je voeten niet goed is, dan raad je het al: dan krijg je koude voeten. Gelukkig is dit makkelijk te voorkomen. Als je elke dag een half uurtje beweegt, help je de bloedsomloop al goed. Dit kan een wandeling zijn, een sport, zo kan je ook nog iets doen wat je leuk vindt. Als je veel achter een bureau zit, loop dan regelmatig een stukje en zit niet met je benen over elkaar! Dit belemmert de bloedsomloop.

2. Neem een kop thee

Warme dranken zijn natuurlijk het lekkerst als je het koud hebt. Neem dan ook geen drankje uit de koelkast, maar kies voor een lekkere kruidenthee! Ingrediënten als gember, zwarte peper en kaneel kunnen nog eens extra verwarmend werken. Geen theeliefhebber? Een kop warme soep is ook een aanrader.

3. Warme, wollen sokken

Die sokken met toffe printjes zijn hartstikke leuk om te dragen, maar ruil deze in de winter toch maar om voor een paar wollen sokken. Die leuke sokken zijn helemaal niet zo heel warm, trek daarom lekkere wollen exemplaren aan. Heeft je oma ze toch niet voor niets gebreid.

4. ‘Borstel’ je benen

Omdat een haarborstel hier niet lekker voor is, gebruik je een sisal handschoen. Neem voor het douchen wat tijd en maak zachte, ronddraaiende bewegingen over je lichaam. Werk van de uiteinden van je lichaam richting je hart. Je zal merken dat je het er lekker warm van krijgt én als bonus wordt je huid hier poezelig zacht van.

5. Neem een koude douche

In de sauna wissel je continu van warme en koude temperaturen. Het is dus een fantastische manier om je doorbloeding te bevorderen. Goed excuus om binnenkort weer eens een dagje te relaxen.

Tip: de meeste sauna’s hebben kortingsbonnen. Google wat kortingsbonnen voordat je gaat boeken, kan een hoop geld schelen!

Heb je thuis ook veel last van koude voeten? Dit is wat je er tegen kunt doen!

Fotocredits
Header: LUM3N - Pixabay

Tekst
Käthe van der Werf

Bron: A. Vogel

 

 

ID: 3641

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven