Huis
Tuin
Video

In deze volgorde kun het beste de voorjaarsschoonmaak doen

De lente is van start gegaan, wat betekent dat menig mens weer extra enthousiast aan de schoonmaak gaat. Weet je niet waar je het beste kunt beginnen? Wij helpen je door deze grote voorjaarsschoonmaak heen met deze tips! Zodat ook jouw huis er straks weer spic en span uitziet.

Stap 1: opruimen maar!

Begin op de zolder en werk langzamerhand naar beneden. Ga gewoonweg eens ieder kastje langs en stel jezelf de vraag of je de spullen echt nog nodig hebt, zo niet gooi het dan weg! Om het jezelf makkelijk te maken kun je jezelf de vraag stellen wanneer je dit voor het laatst hebt gebruikt. Zodra dit langer dan een jaar geleden is gooi het dan weg! Je was waarschijnlijk allang vergeten dat je het nog had. Stop ondertussen alvast het beddengoed in de wasmachine en hang je dekens even lekker uit, zo wordt alles lekker fris! 

Volgens onderzoek geeft schoonmaken ons net zoveel adrenaline als een work-out
Huishouden

Stap 2: afstoffen

Is alle rommel de deur uit? Dan kan je beginnen aan het afstoffen! Haal alle spullen even van z’n plek af en maak de stofdoek lichtvochtig. Zo haal je het stof makkelijker weg, droog stof is namelijk moeilijk te vangen! Vergeet ook zeker niet eens te kijken in de ventilatieroosters, dit zijn namelijk enorme stofvangers! Een tip van schoonmaakgoeroe Marja Middeldorp: gebruik hier een oude panty voor! Panty’s worden namelijk altijd statisch en als je hem heen en weer beweegt neemt hij daardoor al het vuil op.

Heb jij veel kamerplanten in huis staan? Deze kunnen ook enorme stofvangers zijn. Zet ze even lekker buiten, spray ze in met water en laat ze lekker buiten drogen. Zo zijn ze ook gelijk stofvrij. Zet ze alleen niet in de volle zon, dat is niet goed voor de planten! 

Stap 3: de badkamer

Ook de badkamer is part of the deal. Maak de douchekop, de douchewanden en de badkuip even goed schoon. Vergeet ook zeker niet de rest even goed af te nemen! Wil je dit vliegensvlug doen? Je leest hier hoe dat kan!

Stap 4: stofzuigen en dweilen

Is alles afgestoft en afgenomen? Dan kun je nu eindelijk beginnen aan het stofzuigen en dweilen. Met de stofzuiger ga je even alle kruimels, zandkorrels, het stof en andere viezigheid na en hierna kun je beginnen met dweilen. Probeer hier ook weer van boven naar beneden te werken. Na al het schoonmaakwerk zal je beddengoed hopelijk ook droog zijn en kun je als finishing touch lekker je bed opmaken!

Ook moet je na de winter je plafond even checken op stofraggen en spinnenraggen. Dit kun je het beste met een uitschuifswiffer! 

Heb je al deze stappen uitgevoerd? Misschien kun je als laatste nog een lekkere geurkaars branden! Zo ruikt je huisje nog frisser.

Fotocredits:

Headerfoto: Loods5 - Instagram

Foto 1: Huy Phan - Pexels

Maxime Meijer
ID: 10338

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven