Huis
Tuin
Video

Dit is hoe je een toiletborstel reinigt

Het is misschien wel een van de smerigste klusjes van het huishouden: de toiletborstel reinigen. Je doet het liever niet maar toch moet het gebeuren. Zo doet je dat snel en hygiënisch.

Je kunt natuurlijk gaan voor een wegwerp wc-borstel. Deze zijn echter niet heel milieuvriendelijk en dat gaat op den duur veel geld kosten. Je kunt dus maar beter je toiletborstel regelmatig schoonmaken.

Toilet schoonmaken

Je kunt je toiletborstel het beste gelijk na het schoonmaken van het toilet reinigen. Zo ben je in een keer klaar en is alles gelijk schoon.

Afspoelen

Om de borstel af te spoelen zonder hem te hoeven aanraken, kun je de borstel onder de wc-bril leggen zodat hij blijft hangen. Trek dan het toilet door zodat het water over de borstel spoelt. Laat de toiletborstel vervolgens nog even hangen om te drogen.

Reinigen

Om de wc-borstel echt goed schoon te maken, kun je hem na het drogen bespuiten met waterstofperoxide. Zo is de borstel gelijk gedesinfecteerd. Laat hem hierna nog eventjes drogen voordat je hem weer in de houder plaatst.

Fotocredits
Headerfoto: Fotoblend - Pixabay 

Tekst
Julia van Rijn

Bron: Clean mama 

ID: 4419

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven