Huis
Tuin
Video

Zo maak je een tosti-ijzer schoon

Je tosti-ijzer schoonmaken vindt niemand leuk. Elke keer als je 'm gebruikt, zie je de viezigheid maar je stelt het steeds uit. Toch wordt het eens tijd om hem goed onder handen te nemen.

Je tosti-ijzer ligt waarschijnlijk vol met harde kaasresten, vieze vetvlekken en oude kruimels. Niet zo fris als je er weer een nieuwe tosti in maakt. Maak hem dus maar gauw schoon! Hoe? Zo! 

Zo maak je het tosti-ijzer schoon

Haal als eerste de stekker uit het ijzer. Doop vervolgens een schone theedoek in wat gekookt water en leg hem in het tosti-ijzer met de klep dicht. Laat de theedoek vervolgens vijf tot tien minuten liggen. Nu zijn alle aangekoekte resten losgeweekt en kun je ze makkelijk met een keukenpapiertje wegvegen.

Tosti-ijzer schoonhouden

Een tip om je tosti-ijzer vervolgens ook schoon te houden is om bakpapier te gebruiken. Leg elke keer als je hem gebruikt, een stukje bakpapier in het ijzer waarop je dan je broodje legt. Zo lekt het kaas niet in het ijzer maar op het bakpapier. Het bakpapier kun je na gebruik weer verwijderen en je tosti-ijzer blijft schoon.

Nog zo'n apparaat dat je misschien wel vergeet schoon te maken: het broodrooster. Deze is waarschijnlijk ook wel aan een schoonmaakbeurt toe, en zo doe je dat. 

Fotocredits
Headerfoto: Pixzolo Photography - Unsplash

Bron: Kookfans

Julia van Rijn
ID: 7972

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven