Huis
Tuin
Video

Met deze simpele truc is je avocado binnen 10 minuten rijp

Heb je een avocado die volgens de verpakking ‘eetrijp’ zou moeten zijn, maar die in werkelijkheid nog kei- en keihard is? Snijd ‘m dan nog niet open, maar maak ‘m eerst even rijp met deze supersimpele tip!

Iedere avocadoliefhebber heeft het wel eens meegemaakt: je koopt een zogenaamd ‘eetrijpe’ avocado, maar wanneer je ‘m opensnijdt blijkt ‘ie keihard te zijn. Zonde! Gelukkig kun je ‘m voortaan in 10 minuten rijp maken met deze supersimpele tip!

Zo maak je je avocado rijp

Verwarm je oven voor op ongeveer 90 à 100°C. Neem vervolgens een stuk aluminiumfolie en wikkel dit om de avocado zodat 'ie helemaal ingepakt is. Leg de avocado op een bakplaat en schuif deze in de oven. Laat de avocado ongeveer 10 minuten in de oven (op dezelfde temperatuur) en laat de avocado daarna buiten de oven afkoelen. Voilà: je avocado is nu perfect rijp!

Hoe kan dit?

Nu vraag je je vast af hoe dit zit, dus leggen we het in een notendop uit. Avocado’s produceren een gas genaamd etheen. Normaal gesproken wordt dit heel geleidelijk aan uitgestoten, zodat de avocado ook beetje bij beetje rijper wordt. Maar wanneer de avocado in aluminiumfolie in de warme oven wordt gelegd, verspreidt het gas zich eromheen en wordt de rijping veel sneller in gang gezet.

Fotocredits
Headerfoto: Kelly Sikkema - Unsplash

Tekst
Marjolein Sintenie

ID: 3705

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven