Huis
Tuin
Video

Met deze simpele truc jaag je mieren weg uit huis

De lente is begonnen en de zomer staat voor je het weet ook alweer voor de deur. Heerlijk! Maar iets minder fijn zijn die mieren die altijd maar weer een weg naar binnen weten te vinden. Gelukkig jaag je ze met deze simpele truc weg!

Eerder gaven we je hier al verschillende manieren om van mieren af te komen. Onder andere met een mierenlokdoos, koper, krijtjes, bepaalde geuren én natuurlijk schoonmaken. Maar… we hebben ook nog een andere hele simpele truc waarmee je mieren kunt wegjagen. Eentje die niet alleen heel makkelijk is, maar ook met natuurlijke middelen, zodat niets in je keuken in aanmerking komt met chemische middelen.

Zo maak je de anti-mierenspray

Stap 1:
Schil een citrusvrucht (bijvoorbeeld een sinaasappel, citroen of grapefruit) en doe een paar citrusschillen in een pannetje.

Stap 2:
Giet daar gewone azijn overheen tot alle schillen bedekt zijn.

Stap 3:
Zet de pan op het vuur en verwarm het mengsel tot het heet is. Maar let op, het mag niet koken.

Stap 4:
Zet het vuur uit en laat de schillen nog een paar uur of zelfs een hele nacht intrekken en afkoelen.

Stap 5:
Zeef het mengsel en vang het vocht op in een spuitflesje. Voilà! Je hebt een anti-mierenspray!

Zo gebruik je de anti-mierenspray

Spuit overal waar je de mieren hebt gezien, of waar je vermoedt dat ze naar binnen komen en je zal zien dat ze maken dat ze wegkomen én wegblijven! Zie je mieren lopen? Spuit dan niet meteen, maar observeer eerst even hun looproute, zo weet je precies waar ze vandaan komen en waar ze naartoe willen lopen.

Je kunt de spray heel goed in de koelkast bewaren. Zo kun je ‘m al ruim van tevoren maken en klaarzetten voor als de eerste mieren verschijnen!

Marjolein Sintenie
ID: 8259

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven