Huis
Tuin
Video

Met dit trucje krijg je boter snel op kamertemperatuur zonder het te smelten

Wanneer je gaat bakken is de kans groot dat in het recept staat dat de boter op kamertemperatuur moet zijn. Oeps, vergeten! Dat is niet erg, want er bestaat een heel handig trucje om boter snel zacht te krijgen, zonder het met hitte te laten smelten.

Als je bent vergeten om vlak voor het bakken de boter al uit de koelkast te halen, hoef je niet gelijk in paniek te raken. Je kunt boter namelijk heel makkelijk opwarmen. Het enige wat je daar voor nodig hebt is een klein bordje en een glas of een glazen schaaltje.

Opwarmen

Leg alle boter die je nodig hebt op het schaaltje. Vul daarna een glas met warm water en laat ‘m een 1 à 2 minuten staan. Gooi daarna het water weer weg en maak het glas goed droog met een theedoek. Het glas is als het goed is nog goed warm. Zet dan het glas op z’n kop over de boter heen en laat de boter zacht worden. Haal na een paar minuutjes het glas weg en als het goed is de boter nu op kamertemperatuur. Bakken maar!

Margarine of roomboter?

Kun je het beste bakken met margarine of roomboter? En wat is nu eigenlijk het gezondste? Wanneer bij de ingrediëntenlijst boter staat, kun je er vanuit gaan dat ze het over ongezouten roomboter hebben. Anders staat het wel anders aangegeven. Dit is niet voor niets, want roomboter is het lekkerste om mee te bakken aangezien cakes, koekjes en andere bakcreaties een romige, smeuïgere smaak erdoor krijgen. Maar dit betekent niet dat je geen margarine kunt gebruiken, want dat smaakt ook prima. Pas als je ze na elkaar proeft, zal je het verschil opmerken.

Margarine is iets gezonder dan roomboter, omdat in margarine ook vitamine D zitten en in roomboter niet. Het gezondste blijft volgens het Voedingscentrum halvarine, hier zit 50 procent minder vet in.

Kamertemperatuur

Moet boter eigelijk écht per se op kamertemperatuur zijn voordat je ermee gaat bakken? Of is het klinkklare onzin? Je leest het hier

Fotocredits
Headerfoto: Moigram - Pixabay

Tekst 
Demi Schoenmakers

Bron: Margriet.nl & Culy.nl

ID: 4505

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven