Huis
Tuin
Video

Dankzij dit simpele trucje ruikt je huis altijd fris en fruitig

Het liefst wil je natuurlijk dat het bij jou thuis áltijd lekker ruikt. Maar dat kan best lastig zijn. Je hebt natuurlijk genoeg geurstokjes en –kaarsen, maar dít trucje is ook heel handig om je huis binnen een paar minuten heerlijk te laten ruiken.

De stofzuiger kan een muffe lucht achterlaten, maar dat is vanaf nu verleden tijd. Je kunt je stofzuiger namelijk een lekker geurtje geven, waardoor het hele huis na het stofzuigen heerlijk fris ruikt. Kies je favoriete geur en gebruik de stofzuiger om de geur (via de achterkant) te verspreiden. Dit kun je op verschillende manieren doen:

1. Wasverzachter

Het klinkt misschien een beetje gek, maar het werkt echt. Laat je stofzuiger wat waspoeder opzuigen en binnen de kortste keren verspreidt de stofzuiger een heerlijke geur door je huis.

2. Badzout

Badzout heb je in allerlei geuren en kleuren. Maar dit zout hoef je echt niet alleen maar in bad te gebruiken. Je kunt namelijk ook je hele huis er lekker door laten ruiken. Ook dit keer laat je wat badzout door je stofzuiger opzuigen en de frisse geur zal zich door het hele huis verspreiden.

3. Parfum

Wat je ook kunt doen is je favoriete parfum op een wattenschijfje spuiten. Stop dit wattenschijfje daarna gelijk in de stofzuigerzak. Als je daarna gaat stofzuigen, wordt de geur van de parfum langzaam weer uit de stofzuiger geblazen en gaat je huis heerlijk ruiken.

4. Kruidentheeblaadjes

Wanneer je enkele kruidentheeblaadjes voordat je gaat stofzuigen opzuigt, wordt je huis daarna ook omgetoverd in een ruimte waar een frisse, kruidige geur hangt. Deze kruidige geur zal de hele dag in je huis rondzweven.

Welke geur past in welke ruimte?

We willen allemaal een lekker ruikend huis, maar een goede geur uitkiezen kan lastig zijn. Je wilt bijvoorbeeld niet een sterke geur in de slaapkamer, maar in de badkamer misschien wel. We geven je in dit artikel een paar tips

Fotocredits
Headerfoto: Dan Gold - Unsplash

Tekst
Demi Schoenmakers  

Bron: Goed Gevoel

ID: 4553

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven