Huis
Tuin
Video

Marja Middeldorp geeft raad: met dit trucje raakt je kerstverlichting nooit meer in de knoop

Ben je van plan de kerstversiering en de kerstboom weer op te ruimen? Het is dan belangrijk om dit op een goede manier te doen, zodat de verlichting in december niet weer helemaal in de knoop zit! Marja Middeldorp van AD Wonen geeft ons een handige tip, waardoor je de volgende kerst moeiteloos de kerstboom weer kunt opzetten.

Niet goed voor het milieu

Wanneer je de lampjes voor de kerstboom niet goed hebt opgeborgen in januari, zal je merken dat die met kerst lekker in de knoop zitten! Voor je het weet belandt zo’n streng lichtjes in de vuilnisbak en zijn er weer nieuwe nodig. Volgens Marja is dit zonde voor het milieu en daarom geeft ze ons een tip, zodat dit volgend jaar niet weer gebeurt.

Marja Middeldorp geeft raad: 3 tips om ergernissen rondom de kerstboom te voorkomen
Huishouden

In keukenrollen!

“Bewaar drie kokers van keukenrollen voor de lampjes! Van het snoer kun je drie 8-vormige lusjes maken van ieder zo’n dertig centimeter. Die lussen stop ik in de koker. Dat is ongeveer een meter snoer per koker. De volgende drie lussen kunnen dan in de volgende koker en ga zo maar door”, vertelt Marja. Op deze manier kan er nooit meer een knoop in je lampjes komen en dat voorkomt een hoop ergernissen volgend jaar! 

Geen keukenrollen in huis?
Dan heb je vast nog wel een kledinghanger liggen. Ook daarmee kun je heel eenvoudig je kerstversiering netjes opbergen. Hoe? Dat lees je hier

Wij delen wekelijks een tip van Marja. Wil je meer advies, ga dan naar haar website.

Fotocredits

Headerfoto: Pexels - Dzenina Lukac

Bron

AD Wonen

Alieke van Rijn
ID: 9895

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven