Huis
Tuin
Video

Marja Middeldorp geeft raad: Dit verrassende trucje maakt je televisie snel schoon

Heb je er soms ook last van dat je televisie snel vies wordt? Marja Middeldorp van AD wonen ook en daarom heeft ze een heel verrassende en goedkope schoonmaaktip voor ons: Maak hem schoon met thee! Hoe? Dat lees je hier.

Zo doe je het

Als je ‘s ochtends een lekker potje thee hebt gezet en je hebt toevallig nog wat over, laat het dan even afkoelen en doe het in een schaaltje. Pak een watje en dep het in de koude thee. Let wel op dat je hem niet te nat maakt! Veeg met het watje vervolgens over het scherm heen en maak het droog met een schone doek. En je zult zien dat je televisie scherm weer helemaal glimt! Een kind kan de was doen.

Marja verklapt ons ook het geheim hierachter: ”In thee zit theïne. Daarom moet je trouwens wel zwarte thee hebben, geen groene. Het zuur dat erin zit is niet agressief, maar doet precies wat het moet doen.”

Marja Middeldorp geeft raad: 3 tips voor een duurzaam huishouden
Huishouden

Ook de afstandsbediening

Naast dat dit trucje supergoed werkt voor de tv, werkt het ook als je ergens neonlicht hebt en strontjes van vliegen wilt verwijderen. Maar ook voor de afstandbediening is dit het perfecte schoonmaakmiddel.  Deze zit vaak vol bacteriën, omdat iedereen hem elke dag een paar keer aanraakt. Gebruik ook hiervoor een watje met thee om hem schoon te maken. Voor de kleine knopjes zou je ook een wattenstaafje kunnen pakken, zodat alle randjes ook goed schoongemaakt worden. 

Volgens Marja is het resultaat zo mooi dat het gewoon leuk is om te doen. “Weet je wat, die Chinezen zijn zo gek nog niet. Die wisten duizenden jaren geleden al, bij het aanleggen van de eerste theeplantages, dat we nu onze televisie goed moeten schoonmaken!”

Wij delen wekelijks een tip van Marja. Wil je meer advies, ga dan naar haar website

Bron

 AD Wonen

Alieke van Rijn
ID: 9514

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven