Huis
Tuin
Video

Met dit onverwachte trucje haal je de vieze geurtjes uit een thermosfles!

Heel handig, die thermoflessen of bekers. Je warme drankje blijft lekker op temperatuur. Maar helaas blijven er vaak vervelende geurtjes achter in de fles. De fles goed omspoelen met warm water werkt hierbij niet echt, dus hebben wij een heel handig, maar onverwacht trucje voor je!

Met eierschalen!

Normaal gesproken zorgen eieren voor een vieze geur, maar in dit geval helpen de eierschalen juist om de vieze geur weg te halen. Het trucje werkt als volgt: kook 2 eieren en haal de eierschalen ervan af. Breek dit in kleine stukjes en doe deze schalen samen met een scheutje azijn in jouw thermosfles of beker. Deksel erop en schudden maar! Laat het mengsel een paar uur zo staan, zodat het goed kan weken.

Marja Middeldorp geeft raad: met deze goedkope middeltjes verwijder je gemakkelijk kalkaanslag!
Huishouden

Hier komt het door

Wanneer je de fles hierna open zal doen, zal het niet gelijk fris ruiken. Spoel de fles even goed om met heet water en droog ‘m af. Je zal zien dat de vieze geur verdwenen is!  Hoe dat komt? De kleine afgebroken stukjes eierschaal schrapen langs de restjes koffie, thee of soep terwijl jij schudt en halen zo de viezigheid weg. Daarnaast is azijn een desinfecterend middel dus dit zorgt ervoor dat de geur verdwijnt. Op deze manier ruikt je thermosfles weer lekker fris en kun je er weer rustig uit drinken zonder dat je last hebt van die vieze geur!

Fotocredits

Headerfoto: Unsplash - Jonas Jacobsson
Foto in artikel: Unsplash - Caroline Attwood

Bron

Dailymail

Alieke van Rijn
ID: 10008

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven