Huis
Tuin
Video

Dit kost het je dus om je vaatwasser één keer te laten draaien

Een afwasmachine is een heerlijke luxe die we eigenlijk niet zouden willen missen. Toch kost het ook een hoop extra, als je het vergelijkt met de afwasborstel. Niet alleen in aanschaf, maar ook elke draaibeurt kan aardig aantikken als ‘m veel gebruikt.

Dit kost het per draaibeurt

Een gemiddelde vaatwasbeurt kost je zo’n €0,25. Dit lijkt misschien niet veel, maar in de meeste huishoudens draait de wasmachine toch wel gauw elke dag, vooral bij de grotere gezinnen. Dit is bij elkaar toch al snel €1,75 per week en dus zo’n €7,50 per maand. Dit bedrag keer 12 (maanden) loopt in totaal op tot zo’n €90 per jaar. Of dit je meevalt of tegenvalt, dat verschilt natuurlijk per persoon.

Dit zijn natuurlijk alleen de verbruikskosten van je machine zelf, maar daarbij komen er natuurlijk ook nog heel wat vaatwasblokjes bij kijken.

Eco-programma

Wil je iets bewuster omgaan met je vaatwasser? Dan kun je het eco-programma gebruiken. Dit kost je €0,20 per keer. Het scheelt misschien niet veel, maar op jaarbasis bespaar je toch maar mooi zo’n €20.

Maar helemaal beter voor zowel het milieu als je portemonnee blijft toch gewoon de afwasborstel.

Marjolein Sintenie
ID: 9899

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven