Huis
Tuin
Video

3 tips om het uitruimen van de vaatwasser een stuk makkelijker te maken

Je kent het wel: de vaatwasser is klaar maar toch laat je de schone vaat veel te lang in de vaatwasser staan. Je hebt telkens geen zin om het apparaat uit te ruimen. Misschien heb je na het lezen van deze tips wél zin om je schone vaat op te bergen.

Tip 1: Sorteren

Door al je vuile vaat te sorteren in de vaatwasser, is het later makkelijker om hem weer uit te ruimen. Zo kun je bijvoorbeeld in een keer een handje vorken pakken die je bij elkaar in het mandje hebt gedaan. Zet ook de borden op grootte zodat je ze later makkelijk kunt stapelen en opbergen. Dit scheelt je een hoop sorteerwerk.

Tip 2: Van onder naar boven

Misschien niet zo voor de hand liggend, maar begin altijd met uitruimen bij de onderste lade. In de bovenste lade liggen vaak schaaltjes en glazen. Hier kan nog wel eens wat water in achter blijven. Als je als eerst de bovenste lade openschuift, wordt de onderste la weer nat. Niet zo handig dus.

Tip 3: Van voor naar achter

De laatste tip is om van voor naar achter te werken. Op deze manier kun je niet een schaaltje dat achter in staat stoten tegen iets wat voor in staat. Zo voorkom je dat er iets breekt of beschadigd raakt.

Goed om te weten hoe je je vaatwasser moet uitruimen, maar wanneer moet je dat eigenlijk doen? Meteen als 'ie klaar is, of toch nog even wachten? Wij hebben het antwoord!

Fotocredits
Headerfoto: Brooke Lark - Unsplash

Tekst
Julia van Rijn

Bron: Roomed

ID: 4460

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven