Huis
Tuin
Video

Zo kun je het beste verantwoord tillen tijdens het verbouwen en verhuizen

Verbouwen of verhuizen is niet voor watjes. Dozen tillen, inpakken, uitpakken… Je wil niet na iedere verbouw- of verhuisdag met rugpijn op de bank zitten. Dat hoeft gelukkig ook niet! Let goed op je houding tijdens het tillen van zware spullen.

1. Voorwerp dichtbij

Houd als je gaat tillen het voorwerp zo dicht mogelijk bij je lichaam. Hoe verder je van het object afstaat, hoe zwaarder het namelijk wordt.

2. Let op je voeten

Je denkt er misschien niet zo snel aan, maar je voeten zijn belangrijk bij het tillen. Houd je voeten rond het voorwerp. Zo valt het zwaartepunt binnen je voeten, waardoor het tillen wat stabieler gaat.

3. Benen buigen

Als je iets gaat oppakken is het erg verleidelijk om meteen naar voren te buigen. Niet doen! Zo laat je je rug al het werk doen. Buig in plaats daarvan door je knieën, waardoor je ook je beenspieren gebruikt.

4. Rechte rug

Houd je rug zo recht mogelijk tijdens het tillen. Op deze manier is de verbouwing het minst belastend voor je rug. Probeer jezelf hier tijdens het tillen aan te herinneren.

5. Samen tillen

Tenzij je wil laten zien hoe sterk je bent, hoef je vaak eigenlijk helemaal niet alles alleen te tillen tijdens het verbouwen. Trommel vrienden en familie op en vraag of ze je helpen. Zo kun je het gewicht van het tillen verdelen. Doe dit vooral bij spullen die meer dan 25 kilo wegen.

6. Hulpmiddelen

Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Kijk voor welke dingen in de verbouwing je hulpmiddelen kunt gebruiken. Zo kun je je bank al veel makkelijker in de woonkamer krijgen op een kar met wieltjes.

Fotocredits:

Headerfoto: Pixabay 

Bron: Vanhunenverhuizingen.nl

Julia Dilissen
ID: 9058

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven