Huis
Tuin
Video

Verduurzamen? De start ligt bij de voordeur!

Onderzoek wijst uit; als je bewoners van huurwoningen de keuze geeft waar ze willen beginnen met verduurzaming, wijzen ze allemaal naar de voordeur! Dit is waarom!

Alles moet duurzamer

Momenteel staat verduurzaming hoog op de prioriteitenlijst. We moeten duurzame energie gebruiken, duurzaam eten en duurzaam wonen. Bewoners van sociale huurwoningen in Enschede werden een paar opties voorgelegd in ruil voor een verhoging van de huur. Ze konden kiezen uit diverse manieren om hun woning duurzamer te maken, zoals het plaatsen van zonnepanelen, verbeterde isolatie of een nieuwe voordeur. Gek genoeg koos het merendeel voor het laatste.

Zo verminder je het energieverbruik van je koelkast of vriezer
Keuken

Efficient energiebesparend?

Is het vervangen van de voordeur nou het meest efficiënt als het op energie besparen aankomt? Niet direct. Toch wordt de voordeur wel vaak vergeten door woningcorporaties, terwijl deze veel tocht door kunnen laten. De bewoners zelf irriteren zich vooral aan de deur als hij niet goed sluit of ze hem simpelweg niet mooi vinden. De huurverenigingen bieden hen daarom een pakket aan. Bij het plaatsen van een nieuwe voordeur worden direct hun muren beter geïsoleerd. Zo zijn de bewoners tevreden met de kwaliteit en het uiterlijk en worden de huizen verduurzaamd en daalt de energierekening. Superslim!

Er zijn natuurlijk nog vele andere manieren om je huis te verduurzamen. Wanneer je een koophuis hebt kun je deze maatregelen allemaal nemen. Heb jij een huurhuis, dan kun je dit zelf doen of checken bij de VvE of je huurbaas wat mogelijk is!

Fotocredits:

Headerfoto: Florencia Viadana - Unsplash

Bron: AD

Esmée Duindam
ID: 10158

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven