Huis
Tuin
Video

Zo verwijder je verflucht gemakkelijk uit je huis

Stel je het schilderen steeds uit omdat je geen zin hebt in die verflucht? Pak je kwasten dan maar snel bij de hand want met deze tips ben je zo van de verflucht af.

Zout water

Het is heel gemakkelijk om die verfgeur te voorkomen. Je hoeft alleen maar wat bakken met zout water in de kamer te zetten als je gaat schilderen. Het zoute water absorbeert de geur van de verf, zo heb je geen excuus meer om het verven uit te stellen.

Een bakje melk

En die zet je in dit geval niet neer voor de kat. Melk absorbeert, net als zout water, de geur van verf. Dus zet een bakje melk neer in de kamer en binnen een paar uur is de verfgeur een heel stuk minder!

Koffie

We lieten je eerder al weten waarom je koffieprut niet weg moet gooien. Eén van die redenen was omdat het nare geurtjes neutraliseert. Een superoplossing wanneer je kamer naar verf stinkt. Zet een bakje koffie(prut) in je kamer en de verfgeur is zo weer weg.

Uien snijden

Je zou eerder verwachten dat we van die uiengeur af willen (dat kun je hier ook lezen), maar dit keer is het anders. Gesneden uien helpen namelijk met het neutraliseren van de verflucht. Je zit dan waarschijnlijk wel met een uienlucht in huis.. Maarja, eventjes de ramen open en daar ben je zo weer vanaf. 

Wil je dit trucje proberen, maar heb je geen zin om te tranen tijdens het snijden van de ui? Wij hebben een hele goede tip voor je.

Lees ook deze artikelen:

Fotocredits
Header: Rawpixel - Pexels

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 3838

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven