Huis
Tuin
Video

Deze 5 verrassende dingen kun je ook doen met babyolie

Babyolie is een verzorgingsmiddel om de gevoelige, droge huid van baby’s weer zacht te maken. Maar wist je dat je babyolie ook voor hele andere dingen kunt gebruiken?

1. Verf van je handen verwijderen

Verven zonder je handen vies te maken is een lastig klusje. Gelukkig zijn er talloze manieren om je handen weer schoon te krijgen. Babyolie is daar een voorbeeld van. Doe wat babyolie op je handen, wrijf je handen goed tegen elkaar en probeer alle verfspetters van je handen te schrobben. Was je handen daarna goed met zeep, et voìla: je handen zijn weer schoon én voelen hartstikke zacht aan.

2. Voorwerpen weer blinkend schoon

Babyolie werkt ook geweldig bij het schoonmaken van blinkende voorwerpen. Dep een beetje olie op een zachte doek en wrijf daarmee over hout, leer, staal en chroom om een mooie glans achter te laten. Je kunt dit trucje ook gebruiken voor je dashboard, golfclubs, roestvrijstalen apparaten en kranen. Pas op: een klein druppeltje olie is vaak al genoeg. Als je te veel te gebruikt, kan dit juist vettige vlekken achterlaten. Dat moet je zien te voorkomen.

3. Stickers verwijderen

Niets is vervelender dan dat je ergens een sticker aftrekt en een klein plakkerig laagje nog blijft zitten. Daar heb je geen last meer van dankzij babyolie. Het beste is om van tevoren al wat olie op de sticker te druppelen. Laat het een minuut of twee intrekken en wrijf er zachtjes overheen. De olie begint dan de plakkerige lijm op te lossen, waardoor je de sticker er veel makkelijker af kunt trekken. Mocht je de sticker er al af hebben trokken, probeer dan met wat olie het plakkerige laagje eraf te krabben.

4. Pleister pijnloos verwijderen

Hetzelfde geldt eigenlijk voor pleisters. Het kan best zeer doen wanneer je een pleister lostrekt. Je neemt dan vaak wat haartjes mee en dat kan geen prettig gevoel zijn. Door er eerst wat babyolie op te druppelen en in te wrijven, voorkom je de pijn en krijg je de pleister en nog makkelijker af.

5. Nooit meer krakende of piepende deuren en kastjes

Als een deur of kastje bij elke beweging een krakend of piepend geluid maakt, kan dit voor veel irritatie zorgen. Om het probleem op te lossen kun je een speciaal smeermiddel kopen, maar babyolie doet ook wonderen. Een paar druppeltjes olie en dat vervelende geluid is verleden tijd.

Tea tree olie

Naast babyolie is tea tree ook één van de meest veelzijdige oliën die er bestaat. Zowel voor je huis als voor op je huid is tea tree olie een wondermiddel. Vijf redenen waarom je tea tree olie in huis moet hebben.

Fotocredits
Headerfoto: Daniel Reche – Pexels

Tekst
Demi Schoenmakers  

Bron: One Good Thing

ID: 4547

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven