Huis
Tuin
Video

4 verrassende dingen die je met keukenpapier kunt doen

Keukenpapier is onmisbaar in het huishouden en daarom heeft bijna iedereen wel een rol in huis. Superhandig wanneer iemand per ongeluk heeft gemorst of om snel even het aanrecht mee schoon te maken. Maar wist je dat je keukenrol ook voor deze verrassende dingen kunt gebruiken?

1. Stinkende schoenen

Stinken je schoenen naar zweet? Geen probleem. Met een beetje keukenrol en wat baking soda zijn ze zo weer fris. Pak een velletje keukenrol en leg in het midden wat schepjes baking soda. Pak daarna alle punten van de keukenrol samen en doe er een elastiekje om. Stop in allebei de schoenen een zakje baking soda en laat het een nachtje intrekken. De volgende dag is de vieze zweetlucht uit je (sport)schoenen.

2. Afstoffen

Als je een vloerwisser of veger hebt waarbij je iedere keer een nieuw speciaal doekje nodig hebt om de vloer af te stoffen, dan kun je daar ook heel makkelijk een stuk keukenrol voor gebruiken. Keukenpapier neemt namelijk ook heel goed stof op en dat scheelt je toch een hoop geld. Ga voor het beste resultaat aan het eind met een nieuw velletje keukenrol nog eens over de vloer om ook het laatste beetje stof op te vangen. Tip: spuit voor gebruik wat water op het keukenpapier voor een glanzende vloer.

3. Snoeren uit de knoop

Wanneer de keukenrol op is, hou je alleen de rol nog over. Gooi deze niet weg, je kunt hier namelijk iets leuk en handigs mee doen. Zo kun je er heel handig snoeren mee uit de knoop te houden. Knip de rol in tweeën en versier ‘m met vrolijke tape of plakband. Rol een snoer op en schuif de versierde keukenrol over de snoer. Klaar! Zo blijft de snoer netjes en kun je 'm stijlvol en handig bewaren.

4. Koude drankjes

Krijg je onverwachts bezoek, maar heb je geen wijn of bier koud staan? Geen paniek! Verpak de fles wijn of flesjes bier met wat nat keukenpapier en leg de drank een kwartiertje in de vriezer. In no-time heb jij koud drinken klaarstaan voor je gasten.

Baking soda

Zoals je hierboven al kon lezen, is baking soda een heel handig goedje. Maar heb je ook ooit aan baking soda gedacht als schoonmaakmiddel? Het klinkt misschien gek, maar baking soda blijkt een heel goed schoonmaakmiddel te zijn! Deze 5 verrassende dingen kun je namelijk ook schoonmaken met baking soda

Fotocredits 
Headerfoto: Mabel Amber – Pixabay  

Tekst 
Demi Schoenmakers  

Bron: Good Housekeeping

ID: 4494

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven