Huis
Tuin
Video

Nooit geweten! Er zit verschil tussen bruine en groene avocado's!

De avocado kenners hebben dit vast al eens ontdekt. Als je in de supermarkt op zoek gaat naar een avocado kom je altijd 2 soorten avocado’s tegen. Eentje met een groene schil en eentje met een bruine schil. Maar wat is het verschil? Het ligt namelijk niet aan hoe rijp de avocado’s zijn. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Bruin = Hass avocado

De avocado met een donkere, dikke en geribbelde schil is de Hass avocado. Deze komt oorspronkelijk uit Californië en werd verhandeld in de jaren ’20 door Rudolp Hass. Dit type avocado kun je het beste gebruiken in romige gerechten zoals guacamole of voor als je hem op je brood wilt uitsmeren. Deze avocado is namelijk van zichzelf erg vet en romig en dus een stuk zachter.

5 tips om minder plastic gebruiken in huis
Huishouden

Groen = de slimcado

Deze avocado kun je herkennen aan z’n gladde en groene schil. Dit is een vrij harde avocado en dus minder vettig en romig. Deze wordt ook wel de slimcado genoemd door de hoeveelheid calorieën die erin zitten. Hoewel je misschien sneller voor de Hass avocado zou gaan kan deze ook best lekker zijn in bijvoorbeeld een salade. De blokjes zullen niet uit elkaar vallen, en komen dus goed van pas als voor een lekkere bite wil gaan!  

 

Heb je per ongeluk een onrijpe avocado gekocht? No worries! Met deze tip is je avocado binnen 10 minuten rijp!

Fotocredits:

Headerfoto: Irene Kredenets - Unsplash

Foto 1: Thought Catalog - Unsplash

Foto 2: Dominika Roseclay - Pexels

Maxime Meijer
ID: 10466

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven