Huis
Tuin
Video

Verwarming aan? Vergeet dan niet om eerst dit te doen!

Wanneer het kouder wordt buiten wil je graag je verwarming weer aan zetten. Hoor je het water stromen? Of wordt je verwarming niet goed warm? Dan moet je eerst de verwarming ontluchten. Deze stap is erg belangrijk en kun je gewoon zelf.

Stap 1

Zet eerst al je radiatoren open en de thermostaat lekker hoog voor 10 minuten. Op deze manier wordt er zoveel mogelijk warm water rondgepompt en slaat de cv aan. De lucht kan zich nu verzamelen bij de ontluchtingsventielen.

Stap 2

Zet de thermostaat uit of zo laag mogelijk. Zorg ervoor dat de verwarming weer uitslaat. Na 10 minuten kun je aan de slag.

Stap 3

Ga te werk van de laagste radiator naar de hoogste. Draai de radiator dicht en pak je ontluchtingssleutel erbij. Draai hiermee het ventiel voorzicht open, tegen de klok in. Hou er een doekje onder en draai het ventiel weer dicht zodra er water uit het ventiel komt.

Stap 4

Doe dit bij alle radiatoren en draai ze na afloop weer open. Wanneer je de thermostaat weer aan zet controleer je ook de waterdruk in de cv-ketel. Deze moet tussen de 1,6-2 bar zijn.

Is dit allemaal in orde? Dan heb je nu zelf je verwarming ontlucht en kun je weer genieten van een lekker warm huis.

Fotocredits
Headerfoto: Ri - Pixabay

Tekst
Annemiek Lenting

ID: 3207

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven