Huis
Tuin
Video

Vieze jaloezieën? Zo maak je ze gemakkelijk schoon

Jaloezieën zijn superhandig om je ruimte mee te verduisteren. Maar naast verduisteren doen jaloezieën nog meer: enorm veel stof vangen. Hoe maak je ze gemakkelijk schoon?

Aandacht voor alle stroken

Het kost wat tijd en geduld, maar dan heb je ook wat. Maak je jaloezieën strook voor strook schoon met een sopje van heet water, allesreiniger en een washandje. Doe je hand in het washandje en neem de stroken tussen je wijsvinger en duim. Veeg op deze manier over de jaloezie heen. Geen allesreiniger in huis? Dan kan het ook prima met schoonmaakazijn of wasverzachter. Het voordeel van wasverzachter is dat nieuw vuil zich minder gemakkelijk aan je jaloezie kan hechten.

Even snel

Heb je helemaal niet de tijd om je jaloezieën strook voor strook schoon te maken? Dan is er ook een snellere (maar wel minder grondige) variant. Neem de jaloezie af met een plumeau of met een schoonmaakdoekje met allesreiniger.

Lekker in bad

Vind je het geen probleem om je jaloezieën los te halen? Stop ‘m dan in bad voor een heerlijk schoon resultaat. Maak een sopje van heet water, soda en een klein beetje ammonia. Je kunt in plaats hiervan ook Biotex gebruiken. Haal je gehele jaloezie er af en stop het minimaal een halfuurtje in bad. Heb je geen bad? Dan kun je deze optie ook onder de douche proberen.

Fotocredits:

Headerfoto: MiladaVigerova -Unsplash

Bron: Zonweringstunter

Julia Dilissen
ID: 8812

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven