Huis
Tuin
Video

Deze schoonmaakartikelen vergeet je vaak zelf schoon te maken

Wanneer we het huis een grondige schoonmaak geven, dan vertrouwen we natuurlijk op onze schoonmaakmiddelen. Maar maak je wel eens je schoonmaakmiddelen zelf schoon?

We vertelden eerder al hoe vies je schuursponsje is en hoe vaak je je theedoek eigenlijk moet wassen, maar heb je ooit al eens over deze dingen nagedacht?

Dweil

Welke temperatuur water je moet gebruiken om te dweilen, dat weet je nu als het goed is. Maar zorg je ook werkelijk voor een schone dweil wanneer je je vloer een grote schoonmaak geeft? Met het dweilen komen er allerlei etensresten en andere viezigheid in de dweil. Was de dweil daarom na elke schoonmaakbeurt op minimaal 60ºC. Is je dweil niet geschikt voor de was? Vervang hem dan iedere twee maanden. Zo wordt je vloer tenminste écht schoon.

Rubberen handschoenen

Houd jij je handen schoon door rubberen handschoenen te dragen bij het schoonmaken van je wc? Zo goed werkt dat helaas niet. Het gebeurt al snel dat er wat water of zweet in de handschoen komt en laat bacteriën hier nou onwijs van houden. Helemaal niet zo schoon dus. Gelukkig kun je het vocht in je handschoenen verminderen door er van te voren wat bloem in te strooien. Hang de handschoenen na gebruik binnenstebuiten uit zodat ze goed kunnen drogen.

Wasmachine

Je zou denken dat je wasmachine hartstikke schoon is door al het wasmiddel wat je erin doet. Toch is dat alles behalve waar. Ook je wasmachine is een erg vochtige plek, waar bacteriën zo van houden. Maak je wasmachine daarom regelmatig schoon!

Maak je ook deze dingen vaak genoeg schoon?

Fotocredits
Header: Rawpixel - Unsplash

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 3834

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven