Huis
Tuin
Video

Kun je vieze vaatdoekjes eigenlijk wel bij de gewone was wassen?

Heb jij ook zo’n vaatdoekje op het aanrecht liggen waar je letterlijk alles mee schoonmaakt? Na (misschien iets te lang) gebruik moet hij op een gegeven moment in de was. Maar gooi je hem bij de rest van je was, of moet je hem toch apart wassen?

Gebruikte vaatdoekjes zijn erg vies en zitten vol met bacteriën. Je zou dus kunnen denken dat dat niet zo hygiënisch is bij je rest van je was. Maar is dit wel zo?

Vieze vaatdoekjes

Uit onderzoek van de universiteit van Mauritius is gebleken dat een vaatdoekje een bron van bacteriën is. Veel bevatten zelfs de E. colibacterie (oftewel de poepbacterie) en de Enterococcus-bacterie. Deze bacteriën zijn verantwoordelijk voor maag- en darmklachten, voedselvergiftiging en infecties. Bah!

Samen wassen

Je wil nu misschien je vaatdoekjes absoluut niet meer bij je gewone was wassen. Echter is dit volgens Marcel Zwietering, hoogleraar levensmiddelenmicrobiologie aan Wageningen University & Research, helemaal geen probleem. Zet wel je wasmachine op minstens 60 graden om de bacteriën te doden. Ze zullen de combinatie van wasmiddel en heet (kokend) water zeker niet overleven.

Julia van Rijn
ID: 8484

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven