Huis
Tuin
Video

Marja Middeldorp geeft raad: Dit zijn de vijf beste hulpmiddelen voor in het huishouden

Soms verlopen de huishoudelijke taken niet zo snel als dat je voor ogen hebt. Het huishouden hoeft helemaal niet vervelend te zijn, zeker niet als je de fijne trucjes kent. Gelukkig heeft Marja Middeldorp van AD Wonen er handige tips voor!

De huishoudbeurs die nog tot zondag duurt, bestaat 75 jaar. Vroeger was het hét uitje van het jaar voor Marja Middeldorp. “We zochten naar middeltjes om het net even sneller te doen en het even schoon te krijgen als altijd. Nu is dat nog veel belangrijker geworden, omdat meer mensen werken en weinig tijd voor het huishouden hebben”. Hieronder lees je de vijf handigste hulpmiddelen voor in huis van Marja Middeldorp!

Zo maak je je keuken in 10 minuten schoon!
Keuken

Keukenpapier

“Mag ik dat zeggen, keukenpapier? Ik vind het geweldig. Je kunt er alles mee schoonmaken en het is hygiënisch. Een lapje bij de kraan moet je uitwringen en schoonmaken en dat gebeurt niet altijd rigoureus. Keukenpapier neemt vocht op. Het vet uit de pannen kun je er ook mee afnemen. Ik kan niet zonder."

Een kraan met een boog

De reden dat Marja deze kraan zo geweldig vindt is dat er een emmer onder past. "Onder veel keukenkranen kun je net je handen wassen, dus zo een kraan is bijna uniek. Hoe wil je schoonmaken als je geen emmer onder de kraan kunt doen? Wat een gedoe is dat in sommige huizen!"

De swiffer

"Zelf heb ik de Swiffer duster XXL. Zonder Swiffer geen Marja en andersom. Het is mijn detective in huis. Als ik het niet heb gezien, dan heeft dat ding het stof wel opgespoord. Je moet er zo een hebben die je kunt inkorten en verlengen. Net een giraffe is dat. Met de Swiifer kun je zowel de muur als de bovenkant van deuren en richels schoonmaken. Het scheelt bukken en kruipen, dus het is voor ouderen ook erg handig. Omdat het doekje statisch is neemt hij ook alles mee dat enigszins vettig is. Hij verspreidt het stof niet, maar trekt het naar zich toe."

De ronde stofzuiger

De ronde stofzuiger staat zeker in deze top 5 van Marja. "Ik belde gisteren mijn zoon en die heeft zo’n snoerloze stofzuiger. Hij is er helemaal weg mee, maar dat komt zeker doordat dat ding eruit ziet als een sportwagen. Met de motor bloot aan het apparaat waar je dan het vuil ziet tollen. Mannen willen best stofzuigen, maar dan het liefst met één hand in de zak. Leuk voor een modern huis, maar voor het zware werk heb je meer nodig. Een platte stofzuiger ligt geregeld op z’n rug te spartelen als hij is om geknald. Zo een ronde stofzuiger glijdt gemakkelijk achter je aan, hij maakt geen krassen als ie tegen een tafeltje stoot, en de zak is makkelijk te verwisselen."

Een huishoudtrapje

"Zelf ben ik best wel klein, dus zonder trapje kom ik nergens. Twee treden is genoeg en die van mij is van staal. Als ik de bovenkant van de kast wil stoffen, of de keukenkastjes bovenin wil schoonmaken pak ik er een trapje bij. Maar soms gebruik ik hem ook op bijvoorbeeld om te zitten, bijvoorbeeld in de slaapkamer als ik de was ga opvouwen."

"Van de moderne technieken moet je dan ook zeker gebruik maken. Je hoeft maar met je toverstafje te zwaaien en het is schoon. Stop met zeuren dat je zoiets moet doen als de vaatwasser uitruimen en geniet ervan!” 

Fotocredits

Headerfoto: The honest company - Unsplash

Bron

AD Wonen

Maxime Meijer
ID: 10235

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven