Huis
Tuin
Video

Zo maak je je vintage vloerkleed goed schoon

Een vintage vloerkleed van de rommelmarkt of uit de kringloop kan hartstikke mooi staan, maar het is soms wel een beetje onhygiënisch. Zo’n kleed is namelijk al jaren door iemand anders gebruikt. Maak hem dus eerst maar goed schoon.

Een beetje vintage kleed is al snel een aantal decennia oud. Dit betekent ook een aantal decennia aan vuil. Dit wil je natuurlijk niet in huis halen, dus een reinigingsbeurt is wel nodig.

Vintage kleed schoonmaken

Begin allereerst met het stofzuigen van je vloerkleed. Zo krijg je het meeste vuil er al uit. Als er voor de rest geen vlekken in zitten, is alleen de stofzuigbeurt al voldoende. Als wel een grote vlek in zit, kun je deze beter door een professional weg laten halen. Het kleed is vintage en dus waarschijnlijk niet in de beste staat. Hem zelf proberen schoon te maken kan dus eindigen in een kapot tapijt.

Dit moet je echt NIET doen

Laat het kleed absoluut niet stomen. Dit kan het kleed namelijk flink beschadigen. Zorg er ook voor dat je zelfgemaakte vlekken niet laat opdrogen, maar juist gelijk schoonmaakt. Zo blijft je vintage vloerkleed het mooist. Ook moet je je kleed niet altijd op dezelfde plek of in dezelfde positie laten liggen. Draai hem eens per jaar om om slijtage te voorkomen.

In een vintage vloerkleed kunnen ook afdrukken van stoelpoten zitten. Die kun je dan weer wel makkelijk zelf verwijderen. Zo doe je dat.

Fotocredits
Headerfoto: Ryan Christodoulou - Unsplash

Bron: Elle

Julia van Rijn
ID: 7978

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven