Huis
Tuin
Video

Vlekken op je tv? Zo maak je 'm gemakkelijk schoon

Hoe vervelend is het als je tijdens het bingewatchen van je favoriete tv-serie steeds afgeleid wordt door die vieze vetvlekken op het scherm? Gelukkig weten wij hoe je gemakkelijk je tv vlekvrij kunt maken, zodat je weer verder kunt kijken zonder vlekken.

Stap 1: Zet je tv uit en laat het scherm afkoelen

Als je tv op zwart staat, zie je het stof en de vlekken een stuk beter. Zorg ook dat je tv koud is. Dat klinkt misschien gek, maar als de tv aanstaat wordt 'ie een beetje warm. Wanneer je 'm schoonmaakt terwijl de tv nog warm is wordt het scherm minder goed schoon. Zo krijg je namelijk sneller strepen. 

Stap 2: Afstoffen

Haal eerst het stof van je tv voordat je de vlekken gaat schoonmaken. Een microvezeldoekje is het best voor dit klusje. Deze doekjes zijn namelijk zo zacht dat ze je tv niet zullen bekrassen, en daarnaast laten ze geen stof achter.

Stap 3: Je tv-scherm schoonmaken

Vaak is je tv bij deze stap al aardig schoon, maar mochten er nog wat vlekjes zitten, maar is dat niet zo? Maak de laatste vlekjes dan schoon met wat huis, tuin en keuken azijn en water. Er zijn ook speciale schoonmaakmiddelen voor je tv. Deze kun je natuurlijk ook gebruiken. Zorg er wel voor dat je niet te veel schoonmaakmiddel gebruikt, te veel vocht is namelijk niet goed voor je tv. En probeer je tv zachtjes schoon te boenen, als je dit te hard doet kun je je tv beschadigen.

Stap 4: Ready to watch

Droog je tv weer af met dat zachte microvezeldoekje en zet je favoriete serie weer aan. Nu kun je weer kijken zonder vervelende vlekken en strepen!

Heb je vaker last van vervelende vlekken en strepen? Maak ook deze dingen vlekvrij met onze handige tips:

Bron: Consumentenbond

Fotocredits
Header: Grant - Unsplash

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 3731

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven