Huis
Tuin
Video

Zo maak je je vloerkleed écht goed schoon (ook zonder tuin)

Heb je geen tuin waar je je vloerkleed kan uitkloppen? Dan hebben wij een handige tip voor je. Zo kun je je tapijt superschoon krijgen!

Een vloerkleed heeft zo nu en dan een schoonmaakbeurt nodig, zeker als je huisdieren hebt. De haren blijven dan maar komen, hoe vaak je de stofzuiger er ook bij pakt. Wekelijks, of vaker per week, stofzuigen is dan ook wel nodig! Maar soms heeft je vloerkleed een echt grondige schoonmaak nodig. Dat is waar deze truc voor is.

Aan het werk

Wat moet je dan doen? Je pakt, net als altijd, de stofzuiger erbij. Stofzuig het vloerkleed zoals je wel vaker doet. Daarna draai je het vloerkleed om en stofzuig je ook de onderkant van het vloerkleed. Zo wordt het vuil ook aan de onderkant uit het vloerkleed gezogen. Wat er ook gebeurt is dat het vuil aan de andere kant eruit ‘geduwd’ wordt. Als je het vloerkleed nu optilt zal je zien dat daar allemaal viezigheid zit. Zuig alles onder het kleed daarom eerst op voordat je het kleed weer omdraait.

En... nog een keer

Maar dan zijn we nog niet klaar! Stofzuig nu de bovenkant van het kleed nog eens. Ligt er weer vuil onder het kleed als je hem optilt? Dan kan je hem wéér omdraaien, en stofzuigen, en omdraaien en stofzuigen, totdat er geen vuil meer uit komt. Dit kan een tijdje duren, zeker als je je kleed nog nooit grondig hebt schoongemaakt. Maar na een poosje stofzuigen is je vloerkleed wel weer he-le-maal vuilvrij. Dat is die tijd helemaal waard natuurlijk.  

Waar leg jij je vloerkleed?

Een vloerkleed is echt niet alleen in de woonkamer leuk. Leg bijvoorbeeld eens een vloerkleed in de slaapkamer, in de hal of onder de eettafel!

Fotocredits
Headerfoto: Marcus Design

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 4145

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven