Huis
Tuin
Video

Vocht in huis? Dit kun je er tegen doen

Vocht in huis.. daar word je niet blij van omdat het voor een hoop problemen kan zorgen. Gelukkig hebben wij een paar handige tips voor je.

Een vochtprobleem kan heel vervelend zijn. Niet alleen voor je mooie behang, maar het kan ook zilvervisjes aantrekken en schimmel veroorzaken. Daarnaast kan het ook erg slecht voor je gezondheid zijn. 

1. Ventileren

Onder het mom van voorkomen is beter dan verhelpen: zorg voor goede ventilatie. Zeker als je bezig bent met koken, je net hebt gedoucht of als er (veel) bezoek is. Zet een paar keer per dag wat raampjes open en zorg voor een goed ventilatiesysteem dat altijd aanstaat.

2. Zet de verwarming aan

We hadden het er hier al eerder over, maar zet je verwarming niet te laag. Vooral tijdens de winter, ga niet lager van 14ºC. Wanneer je hem lager dan dit zet is de kans groter dat je last krijgt van vochtproblemen.

3. Haal het vocht niet naar binnen

Nu hebben we het natuurlijk niet over een glaasje water, maar over vocht van je huishoudelijke bezigheden. Doe bijvoorbeeld de deksel op de pan tijdens het koken, doe de afzuigkap aan tijdens het koken en douchen, vergeet niet om de badkamer droog te maken met een trekker of een doek en mocht je een droger hebben, gebruik deze dan ook of hang je was liever buiten te drogen. Zo houd je het vocht buiten je huis. Heb je geen droger en is het geen goed weer om je was buiten te hangen? Zorg dan dat je een raam een stukje open zet terwijl je was droogt.

Last van vocht, wat nu?

Het beste is toch wel om een professional in te huren om het probleem te verhelpen. Zo weet je zeker dat het goed gebeurt en is de kans kleiner dat je binnenkort weer last krijgt van vochtproblemen. Het is ook slim om een professional in te huren voor een goede isolatie. Dat verkleint de kans op een vochtprobleem.

Lees ook deze artikelen:

Fotocredits
Header: Patrick Hendry - Unsplash

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 3789

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven