Huis
Tuin
Video

Zo vaak moet je de voerbak van je huisdier eigenlijk schoonmaken

Je wast je eigen bord of kommetje natuurlijk na elke maaltijd af, als het goed is. Maar hoe vaak moet je de voerbak van je huisdier eigenlijk schoonmaken? Dit is iets waar je waarschijnlijk niet echt over nadenkt, maar het is toch erg belangrijk.

De Amerikaanse National Sanitation Foundation heeft onderzoek gedaan naar de hygiëne van de voerbak. Hieruit is gekomen dat de voerbak van je hond of kat eigenlijk iedere dag een schoonmaakbeurt nodig heeft... 

Gezondheidsrisico’s

De bacteriën in de voerbak van je huisdier kunnen ook ziektes met zich meebrengen. Denk aan salmonella, e. colli en parasieten. Ook kunnen er schimmels ontstaan waar niet alleen je huisdier, maar ook jij flink ziek van kan worden. 

Voerbak schoonmaken

Je kunt de voerbak het beste dagelijks schoonmaken met heet water en zeep. Daarnaast kun je ook beter een keer per week een grote schoonmaak houden. Dit doe je door de bak tien minuten te laten weken in heet water met een scheutje bleek. Spoel de bak vervolgens goed af en hij is schoon.

Voor je eigen hygiëne kun je trouwens na de schoonmaakbeurt de gootsteen ook nog even reinigen. Dit kun je het beste zo doen.

ID: 8209

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven