Huis
Tuin
Video

Zo verwijder je vogelpoep van je auto zonder krassen te maken

Vogelpoep op je auto is niet alleen vies, het is ook nog eens erg schadelijk voor de autolak. Zo snel mogelijk eraf halen dus! Maar hoe verwijder je die hard geworden uitwerpselen dan zonder krassen te maken? Wij leggen het je uit!

Niemand wordt blij van vogelpoep. Niet op je raam, niet op je hoofd (al brengt dat dan wel weer geluk!) en al helemaal niet op je auto, aangezien dat erg schadelijk kan zijn voor de lak. De uitwerpselen, die vooral aan de kust vol chemische troep zitten, branden direct in de lak waardoor ze doffe plekken of zelfs lakbeschadigingen veroorzaken. En schijnt het zonnetje? Dan ben je helemaal de sigaar, want bij warm weer branden de zuren van de vogelpoep in de autolak.

Grote temperatuurverschillen zijn funest, omdat de lak onder de uitwerpselen minder snel uitzet en krimpt. Gevolg? Kleine beschadigingen in je mooie lak. Daarom is het niet geheel onverstandig de vogelpoepvlekken zo snel mogelijk schoon te maken. Doe je dat niet, dan wordt de poep hard en kun je krassen in de lak veroorzaken tijdens het schoonmaken.

Zo maak je vogelpoep schoon zonder krassen te maken

Wanneer je de vogelpoep week maakt kun je ze makkelijk van je auto vegen, zelfs nadat de zon er al een aantal uurtjes op heeft gestaan. Je doet dit door water op de vlekken te gieten en er daarna een paar dubbelgevouwen warm, nat doekje overheen te leggen. Vervolgens giet je hier water overheen en laat je het geheel circa 20 minuten intrekken. Daarna verwijder je het doekje weer en kun je de zacht geworden uitwerpselen met een droge doek weg wrijven. 

Dode insecten

Niet alleen vogelpoep, maar ook dode insecten zijn funest voor je autolak. Ook deze beestjes kunnen op dezelfde manier verwijderd worden.

In de was zetten

Zet je de auto regelmatig goed in de was, dan wordt de lak minder snel beschadigd door vogelpoep, hars en dode beestjes. Maar… alsnog is het belangrijk dat je het allemaal zo snel mogelijk verwijdert om permanente beschadiging te voorkomen. 

Marjolein Sintenie
ID: 8232

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven