Huis
Tuin
Video

Dit is waarom de voorjaarsschoonmaak heel goed is voor je gezondheid

Het is lente en dat betekent voor veel mensen dat ze zin hebben om het huis lekker schoon te maken. Er wordt lekker geboend en het huis wordt weer helemaal fris. Maar wist je dat deze voorjaarsschoonmaak niet alleen goed voor je huis, maar ook voor jezelf is?

Ongeveer 36% van de Nederlanders houdt volgens Blokker jaarlijks een grote schoonmaakbeurt in het voorjaar. Hier is dat allemaal goed voor.

1. Less stress

Het is al wel bekend dat een opgeruimd huis vaak voor minder stress zorgt. Minder stress is beter voor je gezondheid dus ga maar snel aan de schoonmaak. Dit effect treedt echter alleen op als je zelf minstens twintig minuten hebt schoongemaakt. Een huishoudster inhuren heeft dus geen zin.

2. Geen allergie

Niesaanvalen door pollen en hooikoortst komen natuurlijk vaak voor in het voorjaar, ook binnenshuis. Houd dus een grote schoonmaak en sla geen hoekje over. Als al het stof uit je huis is verdwenen, heb je ook minder kans op niezen en minder last van allergieën.

3. Meer beweging

Het spreekt voor zich dat je veel beweegt tijdens het schoonmaken. Zo schijn je tijdens een dagje goed schoonmaken evenveel calorieën te verbranden als tijdens een uurtje fitnessen! Top voor de lijn dus en je hoeft ook geen duur sportschoolabonnement meer te betalen! 

4. Beter slapen

Als je slaapkamer schoon en opgeruimd is, zou je een stuk beter slapen. Dat zegt de National Sleep Foundation uit Amerika. Volgens deze organisatie slaap je zo’n 19% beter wanneer je slaapt in een opgeruimde kamer.

Ook leuk: zo maak je, buiten het schoonmaken, je huis helemaal klaar voor de lente!

Fotocredits
Headerfoto: Annca - Pixabay

Bron: Margriet

Julia van Rijn
ID: 8086

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven