Huis
Tuin
Video

4 tips om de goede voornemens in het huishouden dit jaar wél vol te houden

Het nieuwe jaar is weer begonnen en we hebben ons massaal weer gewaagd aan een aantal enthousiaste goede voornemens in het huishouden. Meer schoonmaken, vaker opruimen en de vieze vaat niet laten staan… je kent het wel. Helaas is het soms lastig om deze goede voornemens vol te houden, daarom zetten wij wat handige tips voor je op een rijtje!

1. Tijd vrijmaken

Een van de meest voorkomende redenen om goede voornemens te laten varen is tijdnood. Daarom is het belangrijk dat je vanaf moment één de klusjes die wilt doen in huis blokt in je agenda. Zorg ervoor dat je ruim de tijd neemt en de klusjes niet tussen afspraken in propt, zo kun je er niet meer onderuit en bezorgt het je ook geen stress.

De 3 beste tips om streeploos te zemen!
Huishouden

2. Hoe meer zielen hoe meer vreugd

Samen is altijd gezelliger dan alleen. Heb je klusjes in huis waar anderen bij kunnen helpen? Plan dan samen een aantal middagen in. Zo ben je sneller klaar en het is gelijk een goede stok achter de deur!

3. Realistisch blijven

Ambitie is goed maar blijf wel realistisch. De kans dat je in een week je hele huis verbouwd hebt is vrij klein dus leg jezelf ook niet zo’n zware taak op. Teleurstelling werkt namelijk niet bevorderlijk voor de motivatie en als we iets niet willen is het dat je gedemotiveerd raakt natuurlijk! Wees dus niet te streng voor jezelf, zo houd jij je goede voornemers vast en zeker vol. 

4. Beloning

Natuurlijk moet je jezelf blijven stimuleren! Bedenk iets wat je heel graag wilt hebben (houd het ook hier realistisch) en spreek met jezelf af wanneer je vindt dat je dit hebt verdiend. Op deze manier heb je tijdens de huishoudelijke klusjes ook nog iets om naar uit te kijken. Je mag best een beetje trots op jezelf zijn als je weer een klus hebt afgevinkt dus beloon jezelf, je hebt het verdiend!  

Fotocredits:

Headerfoto: Jeshoots-Unsplash

Daphne van Kaam
ID: 9851

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven