Huis
Tuin
Video

Zo deel je de voorraadkast het handigst in

Of je nou (stiekem) toch flink bent gaan hamsteren of niet, een goed gevulde én vooral georganiseerde voorraadkast is altijd fijn. Wij helpen een handje op weg om de kast handig in te delen. Zo houd je meer zicht op je voorraad, kun je meer kwijt en alles makkelijker terugvinden én zal er niet gauw iets ongemerkt bederven.

Stap 1: Alles eruit

Soms heb je zoveel onnodige en misschien al bedorven spullen in de kast staan dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Waar kun je dan het beste beginnen? Inderdaad haal alle spullen eruit. Het is niet nodig om per item te kijken wat je wel of niet nodig hebt, maar probeer gewoon in een keer alles uit te zoeken. Zo zie je ook hoeveel er eigenlijk in staat en kun je een makkelijk plan maken hoe je dit gaat indelen.

Met deze 5 tips breng jij meer rust in huis
Woonkamer

Stap 2: Categoriseren

Nu eenmaal alles uit de kast is kun je gaan beginnen met de producten in te delen in categorieën. Hoe kun je dit nu het beste aanpakken? Probeer een goede structuur voor jezelf te creëren zodat je niet overweldigd raakt van alle producten die je uit de kast hebt gehaald. Begin met de categorie waar je het meeste van hebt, bijvoorbeeld bakspullen. Als dit eenmaal opgeruimd is overzie je de boel al een stuk makkelijker. Probeer rekening te houden met de houdbaarheidsdatum van sommige producten en dus niet het product met de minst lange houdbaarheid achteraan te zetten. Zo vergeet je het product snel weer en raakt het misschien over de datum!

Stap 3: Overzicht

Het oog wil ook wat toch? Hoe fijn is het als jouw voorraadkast straks helemaal georganiseerd is en er ook nog leuk uitziet! Schaf mandjes, bakken en potten aan om de kast overzichtelijk in te delen. Zo kun je alles plank voor plank organiseren en kun je alle producten veel makkelijker terugvinden en ze brengen structuur in de voorraadkast. 

Stap 4: Labelen

Nu je alle producten een eigen categorie hebt gegeven is het tijd voor het labelen. Zo hoef je niet iedere keer te zoeken naar de juiste bak en kun je alles gemakkelijk terugvinden én weer op de juiste plek opbergen. Met labels geef je de structuur ook over naar de mensen waarmee jij samenwoont. Als iemand anders dan de boodschappen opruimt of iets zoekt maak je het diegene erg makkelijk door alles te labelen. Zo voorkom je natuurlijk ook dat de kast over een tijdje weer een rommeltje is.

Fotocredits:

Headerfoto: @pantrystylist - Instagram
Foto 1: @philadelphianeat - Instagram
Foto 2: @cambridgehomecompa - Instagram

Maxime Meijer
ID: 10270

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven