Huis
Tuin
Video

Dit is waarom je ook je ramen open moet zetten als het koud is buiten

Als het buiten koud is, zit je natuurlijk het liefst warm binnen met de kachel aan. Je denkt er niet eens aan om het raam open te zetten. Maar wist je dat dit eigenlijk wel moet?

Het is namelijk een stuk veiliger om altijd een raam open te hebben staan. Weinig ventilatie in combinatie met een slecht onderhouden cv kan namelijk voor koolstofmonoxidevergiftiging leiden! Als je de kachel flink opstookt kan dit dus een vergiftiging veroorzaken, en dat wil je natuurlijk niet.

Gezondheid

Het is natuurlijk ook gewoon gezond om wat frisse lucht in huis te hebben. Als het raam dicht zit, kan het vocht in je woning nergens heen. Dit kan zorgen voor hoofdpijn, slaapproblemen, huidklachten en allergieën.

Te koud? Kies voor een ventilatierooster

Is het toch te koud in huis met het raam open? Ga dan voor een ventilatierooster. Hierdoor krijg je wel voldoende frisse lucht in huis, maar wordt het niet zo fris. Je kunt natuurlijk ook gewoon onder een lekker warm dekentje kruipen.

Om je huis nog iets op te warmen, hebben wij zes tips die ook nog eens goedkoop zijn.

Fotocredits
Headerfoto: William Santos - Unsplash

Tekst
Julia van Rijn

Bron: Libelle

ID: 4462

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven