Huis
Tuin
Video

Aha! Dit is dus waarom je kat zo graag uit de kraan drinkt

Als je ook een kat in huis hebt, heb je het vast wel eens gemerkt; je kat drinkt veel liever uit de kraan dan uit zijn eigen bakje. Best wel vervelend, en misschien ook niet erh hygiënisch. Maar dit is de reden dat je kat dit divagedrag vertoont.

De voorouders van jouw kat dronken vooral uit beekjes; stromend water dus! Daarom heeft je kat liever stromend water uit de kraan dan stilstaand water uit het bakje. Toch zijn er nog een aantal andere redenen dat je kat misschien niet uit het bakje wil drinken…

Het materiaal van het bakje

Katten hebben een bepaalde voorkeur wat betreft het waterbakje. Zo drinken ze liever uit een metalen of keramisch bakje, dan uit een plastic variant. Plastic kan het water namelijk een vervelende smaak geven en dat vindt de kat niet zo lekker.

De vorm van het bakje

Mocht je echt de optimale drinkervaring voor je kat willen creëren, ga dan voor een ovaal bakje in plaats van een ronde. Hierdoor raken zijn of haar snorharen de rand van de bak niet, wat fijner is. Ook doet een lage bak het beter dan een hoge bak.

De plek van het bakje

Een kat heeft zijn of haar waterbakje het liefst niet in de buurt van het eten. Katten zijn hygiënische dieren, ook wat eten en drinken betreft. Daarom houden ze graag eten en drinken gescheiden. Daarnaast vinden deze dieren het fijn om het bakje minstens 30 centimeter van de muur te hebben staan. Zo kan hij achter het bakje staan en de ruimte goed overzien.

Als je een kat hebt, heb je waarschijnlijk ook wel eens last van een stinkende kattenbak. Met deze trucjes ruik je hem een stuk minder. 

Fotocredits
Headerfoto: Kropekk_pl - Unsplash

Tekst
Julia van Rijn

Bron: Libelle BE

ID: 7831

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven