Huis
Tuin
Video

Dit is waarom je handdoeken het beste kunt oprollen

Als het aan huishouddeskundige Zamarra Kok ligt, rollen we voortaan onze handdoeken op. Maar waarom eigenlijk?

Als je uit de douche komt, wil je het liefst omarmd worden door een heerlijke zachte handdoek. Maar hoe vaker je ze wast, des te harder ze worden. Gelukkig heeft Zamarra daar de oplossing voor.

Niet te heet

Zo kun je handdoeken beter niet te heet wassen. Veel mensen wassen hun handdoeken standaard op 60 of zelfs 90 graden Celsius, maar dit helemaal niet nodig. In de meeste gevallen worden ze ook schoon als je ze op 40 graden wast. Je bent immers al schoon wanneer je uit de douche komt en de handdoek gebruikt. Alleen bij vuile handdoeken of als je ziek bent stop je ze in het wasmachine op 60 graden.

Geen wasverzachter

Het klinkt logisch om een beetje wasverzachter bij de was te doen om de handdoeken zachter te maken, maar stop daarmee! Wasverzachter maakt de handdoeken misschien wel zachter, maar tegelijkertijd ook minder absorberend. Voor je het weet kun je jezelf tien keer afdrogen, voordat je pas echt droog bent. Hoe dat precies zit lees je hier

Snel droog

Handdoeken mag je daarentegen wel in de wasdroger gooien, maar zet ‘m liever niet op de heetste stand. De katoenvezels van de handdoeken kunnen hierdoor beschadigen, waardoor ze sneller kapotgaan.

Oprollen

En als laatste kun je je handdoeken beter niet opvouwen. Losjes oprollen is volgens Zamarra veel slimmer. Om zacht te blijven, moeten handdoeken genoeg lucht krijgen en dat krijgen ze niet als ze opgevouwen liggen. Bovendien ziet het er ook veel leuker uit als de handdoeken netjes opgerold in de kast liggen. 

Hoe vaak wassen?

Gooi jij na iedere douchebeurt je handdoek in de was of doe je er juist weken mee? Zó vaak moet je ze eigenlijk wassen

Fotocredits:
Headerfoto: Rodolpho Zanardo

Tekst:
Demi Schoenmakers  

Bron: De Telegraaf

ID: 3985

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven