Huis
Tuin
Video

Aha! Dit is dus waarom je kat altijd op je spullen gaat liggen!

Heb jij een kat? Dan is het je vast al eens opgevallen dat hij heel vaal op je spullen gaat liggen. Of het nu een toetsenbord, een boek of kleding is. Hun eigen mandje vinden ze totaal niet interessant. Wat voor ons vaak een ergernis is, is voor je kat een gewoonte. Benieuwd waarom? We leggen het je uit!

Territoriaal

Heel ver terug in de tijd waren katten eigenlijk geen dieren die de hele dag in huis rond dwarrelden. Ze leefden in de jungle en moesten hun territorium beschermen. Ergens op gaan liggen betekent voor de kat dus dat hij iets probeert te claimen. Het liefst zo hoog mogelijk. Vaak willen ze hier ook nog hun geur achterlaten door middel van hun kop erover heen te wrijven.

Geur

Katten zijn erg gefocust op hun baasjes, ze kiezen vaak de spullen uit waar jij net mee bezig bent. Ze voelen zich namelijk veiliger op een plek waar de geur van hun baasje op zit. Zelfs op spullen als toetsenborden en boeken ruiken ze de geur. Dat is ook niet heel gek, ze hebben ruim 200 miljoen geurreceptoren in dat kleine neusje. 

Temperatuur

Katten hebben een lichaamstemperatuur van 38,9 graden. Om op temperatuur te blijven kiest hij gemakkelijk voor spullen die jij net gebruikt hebt en waar dus nog warmte vanaf komt. 

Aandacht

Katten zijn heel goed in het lezen van onze lichaamstaal, en weten dat ze aandacht zullen krijgen als ze in de weg zitten. Aandacht is aandacht voor een kat, het maakt dus niet uit op welke manier. En zeg nu zelf, die lieve kattenogen kun je toch ook niet weerstaan.

Fotocredits:

Headerfoto: Marjolein Sintenie
Foto 1: Tucker Good - Unsplash
Foto 2: Patrick Reichboth - Unsplash

Maxime Meijer
ID: 10231

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven